De beste verzorging voor je paard

Johnny   maart 10, 2017   Reacties staat uit voor De beste verzorging voor je paard

Wanneer je een paard hebt, aan paardrijden doet of de dieren gewoon interessant vind wil je altijd dat het paard er goed verzorgd uitziet en ook goed verzorgd word. Daarom is de beste verzorging voor een paard erg belangrijk. Om een paard de beste verzorging te bieden zal je ervoor moeten zorgen dat het beest genoeg te eten en te drinken heeft, de stal waar hij in staat schoon is en schoon hooi heeft en dat hij minimaal 4 uur rust krijgt per dag. Daarnaast moet zijn gebit en hoeven regelmatig gecheckt worden en ééns in de zoveel tijd moet het paard nagekeken worden voor ziektes.

Hoeveel ruimte heeft een paard nodig?

Hoeveel ruimte een paard nodig heeft hangt af van de manier van voeren en hoe lang hij in een wei moet verblijven. Wanneer je het paard dag en nacht in de wei wil laten staan en vervolgens zijn voer hier ook vandaag moet halen dan heeft het paard minimaal 1 hectare ( 10.000 m2 ) aan grond nodig. Natuurlijk kunnen op dit stuk grond wel meer paarden staan, echter zal er dan wel voer bijgelegd moeten worden. In principe maakt het does niet uit hoeveel ruimte het paard heeft, echter moet er wel voor gezorgd worden dat hij rond kan lopen en voldoende voer krijgt.

Het meest diervriendelijkste hek

Om je paard op jouw stuk grond te houden is een hek erg handig, maar welk hek is nou precies het diervriendelijkste? Een houten hek blijkt hiervoor de beste oplossing, aan dit hek kan een paard zich niet bezeren, vast komen te zitten of doorheen breken. In het Duits wordt zo’n hek ook wel een koppelzaun genoemd. Een houten hek is erg duurzaam en er hoeft weinig onderhoud aan gepleegd worden daarnaast zal het er ook voor zorgen dat de wei een mooiere uitstraling krijgt. Als u dus het beste voor uw paard wilt hebben en uw wei een mooiere uitstraling wilt geven, twijfel dan niet meer en laat een houten omheining plaatsen. Op zoek naar een mooi hek of een goede stal voor het paard, neem dan een kijkje op Rutjespferdeboxen.de. Hier vind je een ruim aanbod aan stallen, karren, hekken en meer benodigdheden om het je paard zo fijn mogelijk te maken.